webcreation: Free Design

Afvalschatten (groep 5)

foto SanneEducatieproject ‘Afvalschatten’ is voor de basisschoolleerlingen van groep 5 ontwikkeld door Sanne Heymann in opdracht van School en Cultuur Veenendaal.In het project ‘Afvalschatten’ gaan de leerlingen terug in de tijd. Van de opgravingen, via de open riolen, naar de vuilnisophaaldienst van nu. Tijdens dit project krijgen de leerlingen een beeld van welk afval er in Veenendaal werd geproduceerd en hoe daarmee werd omgegaan. Maar ook wordt er ingegaan op de waarde van afval. In  Museum Veenendaal worden spullen van vroeger tentoongesteld. Spullen uit de wol- en sigarenfabriek die vroeger misschien niet zo veel waard waren, maar die nu zo bijzonder zijn dat ze zelfs in een vitrine in een museum mogen! Het zijn echte ‘afvalschatten’.

Op woensdag 24 september heeft basisschool De Plantage de pilot ‘Afvalschatten’ gedaan. Zij hebben een afvalschat gemaakt; een kalender. Deze afvalschat is tentoongesteld in een vitrine in het museum.

Prijs € 2,50 per leerling, aanmelden via info@museumveenendaal.nl

Kosten voor een rondleiding van een schoolgroep van de Basisschool is € 1,-- per leerling en van het Voortgezet Onderwijs is € 2,-- per leerling. Leerkrachten en begeleiders zijn gratis.